Riport a húsvéti adománygyűjtő akciónkról

Riport a húsvéti adománygyűjtő akciónkról

Riport a húsvéti adománygyűjtő akciónkról 1024 379 ÉMK

Húsvétkor is élelmiszer-adományokat gyűjt az ÉMK

Az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ idén húsvétkor már második alkalommal indítja útjára élelmiszer-adománygyűjtési akcióját. Az részletekről Nagy Réka az esemény jótékonysági nagykövete és Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára a TV2 Mokka című műsorában számoltak be. 

A legtöbb élelmiszer-hulladék a háztartásoknál keletkezik, – hívta fel a figyelmet Nobilis Márton, államtitkár – ugyanakkor az élelmiszer előállítás minden pontján jelen van. A kormány célja, hogy 2030-ra jelentősen csökkenjen ez a mennyiség.  

Az élelmiszergyűjtési akciókkal – a tavaly decemberivel és a most húsvétival is –  célzottan, a magyarországi cégeket szólítjuk meg, – fogalmazott Nagy Réka az esemény jótékonysági nagykövete – hogy adományaikkal járuljanak hozzá a  Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez (MVGYOSZ) tartozó rászoruló családok húsvéti ünnepéhez. 

Az adományokat az ÉMK adomany@emkp.hu e-mail címen, illetve a 06 1 896 9222-es telefonszámon várjuk február 18. és március 14. között. 

A MOKKA riportja az adománygyűjtő akcióról IDE KATTINTVA tekinthető meg.